Schengen Vizesi İşlemleri

Schengen bölgesi üye ülkeleri arasındaki herhangi bir yere gitmek için, Schengen Vizesi (Şengen Vizesi) almanız gerekmektedir.

Schengen Vizesi Almak İçin Gerekli Belgeler

ÇALIŞANLAR İÇİN

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı (sirket yazisi sirketin antetli kağidına yazılmış, orjinal kaşe ve imzalı olmalıdır)
  • Şirketin  bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, Çiftciler için Ziraat Odasi`ndan Çiftci Belgesi,
  • Ticaret sicil gazetesinin  kopyası
  • Vergi levhası kopyası
  • SSK` lı calışanlar icin SSK İşe Giris Bildirgesi (kaşeli imzalı),
  • Son 3 aylık hizmet dokümü (kaşeli imzalı)
  • Düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları veya maaş yazısı (kaşeli imzalı)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  • Şirketin  bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, Çiftciler için Ziraat Odasi`ndan Çiftci Belgesi,
  • Ticaret sicil gazetesinin  kopyası
  • Vergi levhası kopyası
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

EMEKLİLER İÇİN

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya  emekli cüzdanı)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

ÖĞRENCİLER İÇİN

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Vize űcreti
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  • Öğrenci Belgesi
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  • Sehayat masraflari ebeveyn tarafindan karsilanacak ogrencinin ilgili aile bireyine ait ayni nitelikteki banka hesap dokumanı ve masrafları karsilayacağına dair imzali yazısı.
  • T.C Kimlik Fotokopisi
  • Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları

SCHENGEN VİZE ÜCRETİ İÇİN TIKLAYIN

Schengen Vizesi Nasıl Alınır

Yukarıdaki evraklarla beraber hangi ülkeden schengen vizesi alacaksanız o ülkenin yetkilendirdiği aracı kuruluşa başvuruyorsunuz. Aracı kuruluş sizin adınıza schengen vizesi işlemlerini takip ediyor ve tamamlıyor. Başvuru aşamasındaki aşağıdaki konulara dikkat gösterin.

  • Pasaportunuzun mümkünse minimum 2 yıl süresi olsun.
  • Başvuru evraklarınızda eksik olmasın.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Schengen vizesi almak zor mu? Zor olmadığı gibi kolay da değildir. Eğer düzenli bir işiniz ve iyi bir geliriniz varsa ve 40 yaşında üzerinde iseniz daha rahat vize alabilirsiniz. Çünkü siz Türkiye’de zaten düzenini kurdunuz ve yabancı bir ülkeye yalnızca turistik yada iş gezisi amaçlı gidersiniz, orada bir yaşam kurmak için değil.

Schengen vizesi hangi ülkeden alınmalı? Almanya en zor vize veren ülke iken, İtalya en kolay vize veren Schengen ülkesidir. Ancak siz hangi ülkeden giriş yapacaksanız o ülkeden schengen vizesi almanız sorun yaşamamanız açısından önemlidir. Bazı ülkelerin pasaport polisleri, girişlerde sıkıntı çıkartabiliyor ve vizeniz olduğu halde sizi ülkeye almayabiliyor.

Schengen vizesi kimler alabilir? İsteyen herkes schengen vizesi için başvurabilir ancak vizenin verilmesi tamamen konsoloslukların ve orada çalışanların insiyatifindedir.

Schengen vizesi hangi ülkelerde geçerli? Aşağıda yazılı schengen bölgesi ülkelerde geçerlidir.

Schengen’e Dahil Olan Avrupa Ülkeleri:

  1. Avusturya
  2. Belçika
  3. Çek Cumh.
  4. Danimarka
  5. Estonya
  1. Finlandiya
  2. Fransa
  3. Almanya
  4. Yunanistan
  5. Macaristan
  1. İzlanda
  2. İtalya
  3. Letonya
  4. Liechtenstein
  5. Litvanya
  6. Lüksemburg
  1. Malta
  2. Hollanda
  3. Norveç
  4. Polonya
  5. Portekiz
  1. Slovakya
  2. Slovenya
  3. İspanya
  4. İsveç
  5. İsviçre
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (987 Kişi oy verdi, 5 üzerinden ortalama puan: 5,00. Bu yazıya oy vermek ister misiniz?)
Loading...

Kimler Neler Demiş?

İlk Yorum Hakkı Senin!

Bildir
avatar
wpDiscuz
İletişim Site yönetimine söylemek istedikleriniz...
Künye Sitemiz künyesi ...
Reklam Ver Reklam vermek için buraya ...
Gizlilik Politikası burokrasi.com.tr gizlilik sözleşmesi